Dále o nerezu ...
Hlavní stránka » Nádobí, příbory a kuchyňské nože » Nerezové nádobí » Dále o nerezu ...
Používání oceli bylo umožněno dvěma základními faktory.
Na jedné straně se jednalo o estetický aspekt,
charakterizovaný svítivostí materiálu, a na straně druhé
o vyšší cenu, která v šedesátých letech představovala
určité sociální uspokojení pro uživatele, kteří v nákupu lesklých
prvků spatřovali projev vlastního blahobytu.
Vedle těchto aspektů zde byla i podpora, kterou v té době zajistily úspěchy tehdejších prodejců a v neposlední řadě velmi výrazně napomohly i první teleshoppingové aktivity.
Je třeba brát na zřetel poněkud vyšší hmotnost a během vaření se může stát, že se pokrm lepí na stěny nádoby v důsledku odlišné teploty vzhledem k teplotě dna. Materiál je méně odolný vůči působení hrubé soli.
Při přípravě jídla doporučujeme přidávat sůl až do vroucího pokrmu a ne na začátku vaření, kdy je obsah hrnce ještě studený, aby se usnadnilo rozpouštění soli. V opačném případě by mohlo dojít k poškození nádoby.