Nádobí, příbory a kuchyňské nože
Hlavní stránka » Nádobí, příbory a kuchyňské nože
Rádi vaříte? Trávíte rádi chvíle s vaší rodinou či přáteli u bohatého stolu, plného dobrých jídel? A jestlipak vás také zajímá v čem je nejvhodnější tato jídla připravovat?
Jestli ano, tak jste na správných stránkách!
Pentolandia vznikla, a je tu hlavně pro vás, kulinářské nadšence,
zkušené i méně zkušené. Své si tu najde i úplný začátečník,
který si jistě velmi rychle vybere co ho zajímá.
Chceme vás postupně seznámit a nabídnout vám širokou řadu nádobí na
vaření a doplňků ke stolování.
Především vám rádi, alespoň částečně, představíme jednotlivé
materiály, používané na výrobu nádobí a jejich technologickou úpravu.
Dozvíte se tu nejen něco o samotném materiálu, ale i jaké nádobí je
vhodné pro daný způsob vaření použít a které části by ve vaší
kuchyni určitě neměly chybět.
Vybrali jsme pro vás nejpřednější italské výrobce, kteří se řadí mezi
přední evropské i světové značky, a to nejen svým elegantním designem,
ale hlavně svojí kvalitou!
Prostě jsme zde a chceme s vámi vařit.
NÁDOBÍ NA VAŘENÍ – MATERIÁLY:
Měděné nádobí
Historie tohoto kovu se překrývá s historií člověka jako takového, protože se jedná o jeden z prvních materiálů, používaných primitivními civilizacemi k různým účelům.
Nerezové nádobí
Nádoby z nerez oceli našly v kuchyni své uplatnění před několika málo desetiletími. Poté, co se začala ocel používat jako obkládací prvek bytových zařízení
Hliníkové nádobí
Přestože se jedná o jeden z nejrozšířenějších kovů na zemi, nalezl hliník své uplatnění v kuchyni relativně nedávno.
Titanové nádobí
Nádobí můžete používat na jakémkoliv zdroji tepla, plyn, elektřinu, sklokeramickou desku. U indukčního nádobí musí být vnější opatřeno feritickým materiálem, který poznáte podle charakteristického tvaru.
Teflonové nádobí
Teflon - je výsledkem nedávného technologického vývoje, který spočívá v tom, že se vnitřní povrch nádobí potáhne velmi jemnou vrstvou plastického materiálu.
Litinové nádobí
Carl Victor - Nádobí je vhodné pro všechny druhy ohřevů včetně indukce, není však vhodné do myček na nádobí.
Kamenné nádobí
Kamenné nádobí z „pietra ollare“ má velkou schopnost dlouhodobě udržovat teplotu, a proto je vhodné pro tepelnou úpravu potravin, které si vyžadují pomalé i několikahodinové pečení či dušení.
Železné nádobí
Železné nádobí je nejvhodnější na přípravu smažených potravin, smažení na přepuštěném másle, jako např. „Milánské řízek“.
Smaltované nádobí
Porcelánové nádobí
Pillivuyt, který leží v samém srdci Francie, uchovává jedinečné know-how svých mistrovských výrobců porcelánu již více než 200 let a vyrábí tradiční a nadčasový porcelán podle nejvyšších kvalitativních standardů.
Silikon
Formy Silikomart Professional jsou ideální pro přípravu jakýchkoliv receptů ...