Dále o hliníku ...

Hlavní stránka »  Nádobí, příbory a kuchyňské nože »  Hliníkové nádobí »  Dále o hliníku ...

hliníkové nádobí

hliníkové nádobí

hliníková pánev

hliníková pánev

hliníkové nádobí

hliníkové nádobí

hliníková pánev

hliníková pánev

hliníkový hrnce

hliníkový hrnce

I když hliník je jeden z nejrozšířenějších kovů na zemi, našel si svoje uplatnění v kuchyni jen nedávno, a to začátkem 19. století. Jeho průmyslová výroba patřila ještě do poměrně nedávné doby k velmi obtížným procesům. Je to především z toho důvodu, že elementární hliník nelze jednoduše metalurgicky vyredukovat z jeho rudy jako např. železo koksem ve vysoké peci. Teprve zvládnutí průmyslové elektrolýzy taveniny kovových rud umožnilo současnou mnohasettunovou roční produkci čistého hliníku.

Hliník a zdraví:

Bohužel do dnešní doby přetrvává silně diskutovaný problém o použití hliníku ve styku s potravinami. Tato fáma byla vyprovokována koncem 70tých let hlavně silnou reklamní kampaní výrobců nerezového nádobí a málokdo se již zajímal o jeho pravdivosti.
Je známo a prokázáno, že v podmínkách, ve kterých se potraviny běžně tepelně upravují i konzumují, je čistý hliník nejstálejší a prakticky nerozpustný. V neutrálním prostředí běžné pitné vody je hliníkový povrch perfektně stabilní a bezpečný.

Předměty denní potřeby

Hliník je velmi lehký kov, výborný vodič tepelné energie a chemicky odolný.
Proto nachází své uplatnění i ve výrobě kuchyňského nádobí nebo po vyválcování do tenké folie se s ním setkáváme pod názvem alobal, který používáme pro tepelnou úpravu pokrmů nebo jako ochranný obalový materiál pro nejrůznější aplikace.

Přednosti hliníku

• vynikající tepelná vodivost ve výši 225 W/m°K
• energetická úspora
• bezpečnost z hygienického hlediska
• splnění zákonných požadavků u nádob, které jsou ve styku s potravinami
• lehkost díky nižší specifické hmotnosti
• dlouhá životnost díky tloušťce nádob (5mm)
• dobrý poměr kvalita/cena

Hliníkové nádobí používáme pro tepelnou úpravu potravin, ve které se přenáší teplota z nádoby přímo do potravin, a to jako pečení, dušení, roštění. Je vhodné pro všechny úpravy jídel, které si vyžadují delší dobu přípravy při konstantní teplotě.

Tmavá patina vytvářející se uvnitř hliníkových hrnců je způsobená spontánní oxidací tohoto kovu: jedná se o skutečnou inertní ochrannou bariéru, která se neodstraňuje.
Kdo chce mít nádoby na vaření vždy zářivé, musí používat specifické výrobky.

Před prvním použitím doporučujeme omýt nádobí vodou a „kondicionovat“ jej, to znamená, lehce je uvnitř vytřít olejem nebo máslem.

HLINÍKOVÉ NÁDOBÍ „AGNELLI“ JE VYROBENO Z ČISTÉHO HLINÍKU (99,5%) A GARANTUJE 100% POUŽITÍ VE STYKU S POTRAVINAMI DLE ZÁKONA Č.283/62 A D.L. 108 Z 25/01/92 SMĚRNIC CEE 89/109.
RUKOJMÍ A UCHA NÁDOBÍ JSOU VYROBENA Z NEREZU 18/10 A NEVEDOU TEPELNOU ENERGII

  • Měděné nádobí
  • Nerezové nádobí
  • Hliníkové nádobí
  • Titanové nádobí
  • Teflonové nádobí
  • Litinové nádobí
  • Kamenné nádobí
  • Železné nádobí
  • Smaltované nádobí
  • Porcelánové nádobí
  • Silikon
  • Příbory
  • Kuchyňské nože, domácí nože a profesionální nože
  • RECEPTY
Internetový obchod GESHOP.CZ

WMF   WIK

MCE   Caffébianchi   CMA

KÁVOVARY

SERVIS KÁVOVARŮ

KÁVA MOLINARI

NÁDOBÍ



Giset

HLAVNÍ STRÁNKA Novinky O společnosti Kontakty

(c) 2011-2012 Giset - kávovary, káva, servis, nádobí

výměna odkazů | mapa stránek | nahoru