Titanové nádobí
Hlavní stránka » Nádobí, příbory a kuchyňské nože » Titanové nádobí
Nádobí můžete používat na jakémkoliv zdroji tepla, plyn, elektřinu, sklokeramickou desku. U indukčního nádobí musí být vnější opatřeno feritickým materiálem, který poznáte podle charakteristického tvaru.
U plynu doporučujeme užití litinové rozptylovací plotýnky plamene z důvodu jednodušší údržby stříbrného dna. Po rozpálení nádoby na správnou teplotu (170 °C, přibližně 5–7 minut, ověřte zkouškou s vodou) položte maso do nádoby, nechejte chvíli zatáhnout a poté pokračujte v úpravě už na středním nebo nižším stupni teploty. V našem nádobí se nemusíte učit vařit. Vaříte, jak jste zvyklí, pouze se naučíte ovládat tepelný zdroj. Nádobí zbytečně nepřehřívejte, šetříte energii i vlastní peníze! Velkou výhodou těchto nádob je, že neabsorbují pachy, takže v jedné nádobě lze vařit, smažit i péct.